Kanelbullar, snö och ledsamhet.



Idag läste jag en så vackert skriven text med hjärtskärande innehåll. En sån där text som klamrar sig fast i huvudet och som man går och funderar på hela dagen. Den är skriven av finaste Chi och här kan man läsa den.

Annars så pluggar jag en massa, irriterar mig på snön som envisas falla ner titt som tätt, går omkring i Antons varma sockar och äter kanelbullar.

Vad hittar fina ni på?


Ciel rose - rosa himmel.










Ta mig till en annan värld, om så bara för en stund.








Pelargonerna.


Min fina mamma kom upp till oss häromdagen för att ta en kopp kaffe och med sig hade hon två små presenter, nämligen två små pelargoner! De har nu fått göra entré i köksfönstret och solar sig i vårsolen.

Åh jag längtar tills de blir alldeles så där fluffiga och stora och börjar blomma.






Årets första.



Häromveckan åt jag min första semla för i år och åh vad god den var!

Jag brukar göra mina semlor på en vanlig bulldeg (minus fyllningen och kardemumman) och sedan göra mandelmassa vilket tar sin lilla tid men som är så värt det. "Mandelmassan" i köpesemlor brukar nämligen inte innehålla några mandlar utan istället malda aprikoskärnor, vilket jag inte alls är sugen på. För att göra  mandelmassa behövs endast rivna mandlar, florsocker och en skvätt vatten. Blanda och sen är det klart! Tillsammans med fluffig grädde och massor av florsocker på semlan blir det så himla gott.

Bon appétit!






Som engelskt porslin.



Häromdagen hittade jag en så fin kjol på Myrorna. Den är en tunn skapelse med mönster som påminner lite om engelskt porslin. En riktig sommarkjol som kommer att sväva fint i sommarvindar. Med en underkjol under blir den lite extra piffig.









För endast 45 kronor blev den min, åh Myrorna - ni är för himla bra!

Efter vår kommer sommar.



Solen visar sig oftare och oftare, vilket är så himla skönt. Energin börjar sakta krypa fram och återvända och benen börjar bli otåliga. Jag längtar efter långpromenader, fikor utomhus och picknickar med vänner. Snart spirar gräset, snart sjunger fåglarna för fulla halsar och snart är precis all snö bortsmält.

Snart, snart, snart är det vår. Och då blir det snart, snart, snart sommar.

Åh vad jag längtar!




Hipp, hipp hurra!



I helgen firade vi Annikas födelsedag hemma hos henne och Basse. Det bjöds på vitt bubbel, snittar och gott tilltugg och så blev det en himla massa roliga lekar, musik och samtal om allt från himmel till jord. Och självklart fick födelsedagsbarnet presenter, mina innehållandes massor av pocketböcker och mysiga badskum. En ganska bra kombo tycker jag då bland det mysigaste som finns är att ligga i ett varmt varmt bad med en bok att läsa.


Tyvärr glömde jag kameran hemma så det blev inga festbilder för min del, men presentbilder lyckades jag ta några i alla fall. Som kort till paketen skrev jag ut bilder från datorn på fina ögonblick vi har haft tillsammans, tjejerna och jag.
















Äpplekakan.



I måndags var det Annikas födelsedag (grattis!) och detta skulle förstås firas. Födelsedagsfirandet är i helgen men jag ville ändå göra någonting på hennes dag. Jag knöt på mig förklädet, tog fram kokboken och ingredienser. En äpplekaka skulle bakas!



Jag använde mig av ett vanligt muffinsrecept för äpplekakan, så som ett sånt här.




Vispa ägg och socker är roligast.




Efter att ha vispat, smält smör och blandat ingredienser tog jag därefter ett äpple och skar i halvtunna skivor. Sedan hällde jag i lite smet i en form, la i äppleskivor, hällde i lite mer smet och toppade med äppleskivor.




Sedan var den klar! Olyckligtvis råkade jag tappa den i ugnen innan jag snabbt fick upp den igen, vilket resulterade i det lite udda mönstret på kakan. Men det gjorde inte så mycket för god blev den ändå :)

Äppelblom.


Igår tror jag bestämt att våren kom på besök! Solen sken, termometern visade plusgrader, människorna på gatan log och luften var så mycket mildare. Detta firades med äppelblom i håret och ett stort leende på läpparna.





Nu får gärna våren komma på heltid tycker jag. Det här med att behöva bära två par strumpbyxor är inte så kul längre.

Mint.







Lite så här ser mina naglar ut för tillfället, mintgröna och skimrande. Som en liten vårskrud för naglarna.

Solsken, kjolfyndet och en sammetsdröm.





Lördagens klädsel såg ut lite så här:
Fyndad kjol - Myrorna
Knästrumpor och strumpbyxor - Lindex
T-shirt - H&M.




Solen sken och värmde genom fönstren.




Efter att ha peppat och blivit alldeles glad i kroppen av soundtracket till Glee, fick baskern och andra ytterkläder åka på och sedan traskade jag ut i solen. Hej hej förresten!




Jag gick till Myrorna där jag hittade den här underbara skapelsen till soffa. BIlden gör den inte alls rättvisa men man anar i alla fall den mörkblå mjuka sammeten.




Det blev ingen soffa den här gången utan jag kom istället hem med tre Agatha Christie pockets fyndade för 15 kr.

Och det var en liten del av den fina lördagen.

En söt liten torsdagsfrukost.






På torsdagsmorgonen steg jag upp och gick morgontrött ut i köket. Över pyjmasen fick förklädet åka på.




Sedan stekte jag pannkakor nynnandes. Väldigt rofyllt.




De prickiga nyinköpta servetterna fick göra debut.




Och sylten och den randiga koppen åkte fram.




Precis som de sista doftljusen i pepparkaksdoft.




Efter sisodär en timme var alla pannkakorna färdiga och kunde avnjutas med sylt och det bästa sällskapet. Så himla himla gott!

Det var torsdagens söta lilla frukost.

Tack!



Tack fina ni för att ni kikar in här och lämnar så varma kommentarer, tankar och ord. Ni peppar, bryr er om och lämnar vackra avtryck. För mig betyder ni så mycket även fast jag inte har träffat er. Jag läste den här fina damens inlägg om bloggbetraktelser igår och har sedan dess tänkt på hur glad ni alla gör mig. Ni känns alla som väninnor inbjudna hemma hos mig på kafferep där vi utbyter tankar, funderingar och peppande hejarrop.

Jag började att blogga för att jag ville hitta människor (fler än de jag redan känner) som är inspirerande, kreativa och färgstarka. Genom bloggen har jag hittat er och det känns så himla fint.

Så tack alla fina ni för att ni lyser upp min vardag, inte endast genom era fina ord utan också genom era kreativa och inspirerande inlägg!



RSS 2.0