Pysslande.

Ibland får jag pysselryck. Fingrarna kliar och kreativiteten är mer än 200%. Då brukar jag gå omkring i lägenheten och leta efter nästa "offer". För om jag inte gör något åt det där kliandet i fingrarna, blir jag lite allmänt galen.

Så här såg min förra pysselstund ut.

 

Jag letade reda på reklamblad att sätta fingrarna i.Fram med låda och sax.

Klippa ut fina, inspirerande bilder tills hela bordet är fullt.För att sen klistra på dem på lådan.Är det inte fint när man har något högst personligt i huset som man har gjort alldeles själv? :)

Höstflicka.


Okej, nu kanske ni tycker att jag är knasig. Jag vet, sommaren är fantastisk. Det är den. Men jag kan inte låta bli att längta till hösten.

Jag är en höstflicka. Jag älskar hösten. Älskar. De röda löven. De orangea löven. De gula löven. De bruna löven. Den knastriga grusvägen som börjar stelna till av kylan. Vantarna som är för varma att ha på, för kalla att inte ha på. Vinden som rufsar till håret, hela tiden. Friskheten utomhus. Ljusen inomhus. Den varma chokladen. Alla jordbruna, mullvadsfärgade, orangea, röda, skogsgröna tröjor i höstkollektionerna.

Bläddrandet i tidningarna medan man lyssnar på vinden som ruskar om huset. Gräset som börjar tappa färgen. Hundarna som inte svettas ihjäl utan faktiskt kan springa efter bollen utan att flåsa extra. Skolstarten. Nya pennor, nya block. Nya bekantskaper. Längtan till skolan. Att inte längta till skolan. Vilja vara lite mer ledig.

Honungsburkar. Promenader med familjen. Komma hem. Sätta på té. Titta på Miss Marple på fyran.

Kunna använda högklackat utan att svettas ihjäl. Att ha strumpor i skorna. Att investera pengarna i en halsduk istället för solskydd. Det där mysiga med hösten. Det där kärleksfulla. Sådär när man är ute och går, tar den andres hand och ler mot varann.

Och så födelsedagen. Tårta. Umgänge. Gratulationer.

Min favoritårstid är hösten. Vilken är din? :)


Midsommarafton.På midsommarafton begav sig Anton, jag och syster till Basses stuga.Vädret var underbart!Det spelades kubb.Och åts tårta.Sedan dansades det, lektes "inte nudda mark" med ballonger, lyssnades på musik, sprangs barfota i det våta gräset, berättades historier, dracks Corona, spelades ännu mer kubb, skrattades och var väldans fint.

När klockan var sent smög Maria och jag iväg för att plocka sju sorters blommor att lägga under kudden.

Det var den midsommaraftonen. En väldigt fin afton.


Sommar <3


Mammas chokladdessert.Åh.

Dag två.Morgonen efter var alla rätt så trötta.Så vi bestämde oss för att promenera ner till stan för att äta lite glass, för att piggna till lite. Kaffet var hur gott som helst och årets första mjukglass likaså.Västervik kan vara bland de finaste sommarstäderna som finns.Vi strosade runt i stan bland gator och gränder.För att sen gå vi till stadsparken för att spela minigolf.När minigolfen var färdigspelad vilade vi oss i parken.

För att sen äta middag på Gusto där Anton var söt och bjöd mig.
Jag åt en himla god lax med världens godaste ris. Skaldjursris. Mums.

Sen gick vi mätta och belåtna hem.Sen åkte jag och Anton hem till Linköping igen.
Himla fin dag!


Sommarfrukost och luktärtor.


Annikas student.

Hej bloggen och hej fina läsare!

 

I fredags åkte jag och Anton ner till Västervik för att fira att Annika tog studenten. Det såg ut lite så här:

 

Anton och jag köpte blommor dagen till ära.Samt två paket och en liten björn att hänga runt halsen. Vi döpte honom till Arne.När vi kom fram till Västervik mötte vi upp Ann-Sofie, Robert och Basse. Sedan knallade vi iväg mot Annikas skola.Vid skolan var det hur mycket släktingar som helst som ville se studenterna springa ut.Hej Annika!När vi sen kom hem åt vi middag under partytältet för skydd mot eventuellt regn. Maten var urgod!Sedan blev det kväll och vi promenerade bort till Annikas vänner. Sedan gick vi bort till Palladium där vi dansade hela kvällen lång.

Finfin dag! Tack snälla för att vi fick komma :)
Jordgubbskofta.Den här koftan från Urban Outfitters skulle jag verkligen inte tacka nej till. Så söt! Fler bilder kan ni se här.

Promenadkort.


Att vila intill en fransk balkong.

En av alla fina saker på sommaren är att det är varmt enda in på kvällen.
Jag brukar kura upp mig bland massor av kuddar, liggandes intill vår
franska balkong, när dagen sakta glider in till kväll. Det ser lite ut så här.


Ett stort kalas.

Hej bloggen och hej fina läsare!

Igår följde jag med Anton till lilla Hycklinge där det var födelsedagskalas för Antons farmor Irma. Hur mycket människor som helst, alla himla trevliga. Tyvärr kunde jag inte ta mer en ett kort, kändes inte riktigt rätt att ta tusen kort bland alla. Men kalaset var så fint och det var kul att träffa så många anhöriga till Anton.

 

Irmas döttrar mfl, hade dukat så fint på borden. Liljekonvaljerna i mitten doftade underbart.Efter kalaset åkte Anton och jag till Karin (Antons fina storasyster) och Jens. Där klappade vi på de sötaste små getterna jag sett. Små killingar som var bedårande. Anton var mästerfotograf och tog det här kortet.

Vad har ni hittat på för kul i helgen? :)


I solen.


RSS 2.0