Födelsedagsfika.



Igår hade vi ett litet födelsedagsfika för Anton, som såg ut lite så här:



Annika och jag hade bakat en tårta på eftermiddagen och satt 23 små ljus i.




Önskeblås!




Tårtbitstagande.


Resten av dagen bestod av pulsande i snö, lite småhandling på affären och matprogramstittande med fina personer.

Finfin söndag!

Julklappsjakt!



Strax ska jag ut i minusgraderna och den fluffiga snön för att gå på julklappsjakt med Annika och Stella. Jag har några fina saker i åtanke, hoppas bara att jag hittar dem ute i butikerna. Ikväll blir det att ta en öl tillsammans med fina vänner och njuta av helgen.

Glad lördag på er!

Antons födelsedag.



Idag fyller min fina Anton år och det firades såklart. Jag älskar när mina nära och kära fyller år. Tycker så mycket om det där smygandet med presenter, funderingar kring vad man ska ge, att slå in presenterna och när man får se reaktionen hos den andre när denne öppnar paketen. Så himla mysigt.



Jag hade klänningen som Anton tycker är så fin. Den har jag fått av mamma som present från en liten secondhandbutik här i stan och jag tycker så mycket om den. Hej hej förresten!



Dagen till ära blev det också rött läppstift och band i håret.



Lite senare blev det paketöppning och ännu lite senare blev det tårtätning. Men den hann jag inte riktigt ta kort på eftersom den var så god och åts upp i princip tre tuggor.

Grattis fina underbara Anton! Hipp hipp, hurra! Hurra! Hurra!

Fin award.



Häromdagen fick jag denna award från fina Anniepie, tack! :)

Lite såna där regler då:
Skriv sju saker om dig själv och länka sedan vidare awarden.


1. Jag är besatt av små puffiga hundar.

2. Jag får pysselryck ofta och måste måste måste pyssla.

3. Jag är väldigt envis och har svårt för att ge upp.

4. Jag är en obotlig Parisälskare.

5. Jag tycker att skräckfilmer kan vara bland det värsta som finns. I filmväg då.

6. Jag är en kortis på 162 cm.

7. Jazzmusik är en favorit då låtarna inte går likadant hela tiden, vilket jag älskar.



Jag länkar vidare awarden till Annika, Lis och Annsofie.

Hej vinterland!



Plugg, plugg, plugg. Men snart snart är det dags för jullov!

Förutom att plugga ska jag idag ge mig ut i snön och bli bländad. Så himla fint att snön lyser upp så dant. Man slipper det där gråa vädret som uppehåller sig precis mellan slutet av hösten och början av vintern.

Välkommen snö!

Snörusk!

Upp med paraplyt, gott folk för nu regnar det!
Eller ja, snöar numer.




När snön yr och kylan fryser tårna är det himla bra att man är
koppsamlare så att man kan dricka té jämt, jämt.
Extra fint är att de flesta av kopparna är köpta på secondhandbutiker där
pengarna går till de som har det svårt. Det värmer lite extra, speciellt
nu när det är juletid på gång.


Helg.



Hej på er! Jag hoppas att ni har haft en fin helg. Min har varit helt förträfflig och har bland annat inkluderat biobesök (såg den senaste Harry Potter-filmen, som var himla spännande!), rödvinssörplande (tillsammans med en av de finaste vännerna man kan ha) på en mycket mysig bar, second hand shopping på ett fullt Myrorna, pysslerier till Anton som snart fyller år och så lite filmtittande och allmänt mys.

En förträfflig helg helt enkelt.

Secondhand.

Häromdagen mötte jag upp Annika för att fika på café Berget. Vi åt båda scones med olika marmelader och sylt, och satt och pratade så där länge som vi brukar göra. Efter fikan tog vi på oss kapporna igen för att gå på fyndjakt på olika fina secondhand-butiker här i stan. Jag hittade mer än vad min plånbok var villig att ta hem, men dessa två fynd fick i alla fall följa med.






Den här tavlan för 20 kronor är ett av fynden och är så himla söt tycker jag. Just nu är den lite ensam på väggen i sovrummet, men det ska ändras.



Det andra fyndet är en LP:skiva med Creedence, så himla bra! Nu önskar jag mig bara en Lp:spelare i julklapp, en raspig gammal en som man kan dansa till jämt och ständigt. Snälla tomten?

Rusk.



Idag är det ruskväder ute. Blött, kallt och grått. Bara man tittar ut ryser man till. Burr. Inget vidare att fota, så därför får några fåglar från i somras flyga på bloggen. Annars är det plugg som gäller. Och till det kaffe och The Platters.

Fint.

Finfin helg.



Hej!

Jag har haft en sån himla mysig helg (vilken som tur inte riktigt är slut).



I fredags mötte jag Annika för att gå och luncha på Berget (stans mysigaste café). Vi pratade i tre evigheter och hade det himla fint.



Efter maten traskade vi ut i ruskvädret för att kika på stan. Huset som caféet ligger i har murgröna klättrandes över sig, så himla fint.



Efter att ha tittat på massor av fina saker och gått och handlat mat med Anton och Basse, gick vi hem för att laga tacos. Efter maten hade vi spelkväll där Annika och jag spelade monopol (Annika vann). Sen sjöng vi till Lips tills halsarna dog lite. Sen var den kvällen slut.

På lördagen träffades vi allihop igen och åt middag, tittade på film och åt muffins.

Himla fin helg!


Snöflinga.



Lite så här såg jag ut igår när jag traskade ut i den fluffiga snön för att gå och pluggfika.

Basker från Paris, halsduk från Cubus, kappa från H&M och strumpbyxor från H&M.

Idag har det mesta av snön smält, men jag hoppas att det kommer mer snart! Är ju så himla mysigt.

Snö!





Idag kom snön! Virvlandes, blåsandes och farandes. Jag tycker att den är makalöst vacker, snön. Alldeles vit, fluffig och ny. Den lyser upp staden och bäddar in allt i ett mjukt tunt täcke så fint. Dessutom kan man ju sitta inne och mysa hur mycket som helst med tända ljus och te. Och raggsockorna har åkt på.

Vintern är väl ändå för mysig.


Mad Men-figur.



Lite så här skulle jag se ut om jag var en Mad Men-figur.
Attans att man inte kan hoppa in i serien under de fina stunderna, och sedan hoppa ut igen när det blir... orättvist.

Fina Elsa tipsade om att det är här man kan göra om sig själv till figur.

Hur skulle du se ut? :)

Finfin!



En av de finaste sakerna jag såg i Paris var bla den här urfina karusellen. Åh.

Jag lever för helgen.



Idag ser jag ut lite så här, med ett glatt smile på läpparna. Det är ju fredag! Wuhu! Idag ska det fixas med presenter till Antons födelsedag, tittas på Mad Men och ätas pasta. Det blir fint.

Kjol från Gina Tricot och tröja från H&M.

Paris <3

Att åka hem från Paris var hemskt. Jag ville inte alls att taxin skulle komma för att skjutsa oss till flygplatsen. Jag ville inte ett dugg hoppa på flygplanet för att åka hem till kalla Sverige. Jag läste Sandras inlägg tidigare idag om att flytta till favoritstaden. Och åh vad jag känner igen mig i vad hon skriver. Paris kändes verkligen som hemma, men inte "Sverigehemma". Det kändes som om jag kom hem, för första gången. Sverige känns jämfört med Paris som en plats jag kallar hemma, men bara "för att". Människorna, artigheten, atmosfären, byggnaderna och miljöerna var så fina att jag ville ta med mig allt hit.

Åh, jag hoppas att jag också en dag får modet att flytta till favoritstaden.




















Onsdag.




Åh. Jag har ingen lust alls att plugga. Det blir ju bara fel ändå, vad jag än gör. Frustrerad. Frustrerad över otillräcklig information om vad man ska göra. Men det är väl bara att bita ihop. Helst skulle jag vilja sitta och rita hela dagen. Och lyssna på fin musik samtidigt.

Nu blir det väl frukost i alla fall, så jag får lite energi till den där nedrans uppgiften.

Jag ville bara säga...


Förloreri.



Den här bilden togs i somras om jag inte minns fel. Jag var ute och gick i regnblött gräs, tog kort på miljoner olika saker och blev borta i flera timmar. Åh vad jag tycker om såna där nörderier, när man förlorar sig i nåt.

Solstråle.




RSS 2.0