Värk i hjärtat.



Ikväll värker mitt hjärta av längtan till Paris. Det fina bemötandet, de trevliga och glada människorna, den bultande trafiken, det varma solskenet som värmde våra ryggar på våra långa upptäcksfärder, den goda maten, den söta doften som låg som moln mellan gränderna och den avslappnade atmosfären - jag saknar det något otroligt.

De här bilderna är några av alla jag tog från i höstas då jag, Anton, mamma och Timo åkte till Paris.
































Längt!

Kjolen.



Igår dansade jag in min nya kjol jag fyndat på Myrorna för endast 65 kronor. Den sitter som en smäck och är i den finaste rosa. Blev alldeles överlycklig när jag hittade den, hängandes undangömd på en galge.



Så fredagsklädseln såg ut lite så här:

Stickad tröja, köpt för tre evigheter sen - VeroModa
Kjol - Myrorna
Strumpbyxor - Lindex
Halsband - H&M




Hoppas ni alla har en underbar helg och hittar på mycket kul <3

Mystiska lådan.


Igår gick jag och småstädade i lägenheten och upptäckte att jag har en himla massa grejer som behöver ett litet ställe att bo på. Därmed fick jag akut pysselryck.




Detta blev "offret" för pysslandet. En gammal ölkartong med lock.








Fram med papper, sax och tejp! Jag använde lim med men det fastnade visst inte på bild. Papprena kommer för övrigt från Lagerhouse.




Tick, tick, tick.





Efter en tids pysslande var den färdig! Jag valde att ha gult papper i botten och i locket och så blommigt runt om.



Den får stå i min garderob och i den får små hemligheter, minnen och finurliga saker bo i.

En liten försmak av sommar.


Senaste gången jag var på besök hemma hos Annika och Basse bjöd de på glass med varma hallon till, vilket kan vara bland det godaste. Jag blev såklart också helt förälskad i tallrikarna med den guldiga kanten.








Mums!

Otålighet.









Jag kunde inte bärga mig. Visst tillhör deckare sommaren på något vis men det här vintervädret gör att det känns som om det är 100 år till sommar. Så därför läser jag den nu. I ett varmt skumbad, i en mjuk säng de första vakna timmarna av helgen, till Nat King Cole som sjunger i bakgrunden och till rostade mackor uppkrupen i fåtöljen.

Nej, något väntande till sommaren orkas inte.

Boken heter för övrigt Tragedi i tre akter och är skriven av Agatha Christie. Fyndades i en av favoritbutikerna som säljer secondhand och kostade 5 kr.

Med nål i hand.


Den här korsetten införskaffade jag mig någon gång förra året om jag minns rätt. Visst är den fin men fruktansvärt oanvänd då den är väldigt obekväm. Så för att göra den lite mer användarvänlig och mer "Malinaktig" tog jag fram det lilla sykitet. Därefter klippte jag av en bit av korsetten, la upp den till önskad längd och sydde samt tog bort byglarna och kuporna.



Före.



Sen tog jag bort pärlorna som hade suttit vid kuporna och satte de lite här och var.





Och så här blev resultatet! Jag är inte en expert på att sy, men vad gör det så länge man tycker att det är roligt? Jag tycker att den är himla fin ändå, och himla skön!

En ny vecka.








Scarfen.

 

För evigheter sedan köpte jag en så fin scarf på Misou och när det häromdagen var minusalltförmångagrader ute fick den åka på. Man känner ju sig onekligen lite piffigare samtidigt som det värmer skönt runt halsen.

 

 

Sedan är ju mönstret och färgerna himla fina tycker jag.


Ett inlägg om frukostar och en och annan pannkaka.



Macka med tomat, gurka och rödlök med en kopp kaffe framför datorn.



Pannkaka med vispad grädde och hallonsylt.



Äggmack(or)a med kaviar.



Omelett med tomat och skinka samt en kaffe till det.



Rostad macka med apelsinmarmelad.

Åh, frukostar är bland det godaste.

Drömmeri.













Pride and Prejudice

Idag drömmer jag mig bort till böljande landskap som får en att tappa andan. Till gråa gamla herrgårdar byggda i sten. Till stall med hästar tuggandes på torrt grönt hö. Till timslånga vandringar i naturen. Till omsorgsfullt handskrivna snirkliga brev. Samtidigt lyssnar jag på de fina tonerna till Pride and Prejudice.

Bilderna är tagna hemma hos min mamma från lite olika tidpunkter.

Pepp, skola och film.



Idag är det äntligen äntligen fredag! Pepp! Först ska jag traska bort till skolan för lite plugg. Sen blir det att traska (skutta lyckligt?) hem igen för att äta middag med Anton och efter det ha filmkväll med tjejerna. Ska bli fint att bara prata i evigheter, titta på fin film och äta lite för mycket chips.

Vad ska ni hitta på idag fina ni?


P.s Något som dock är riktigt opepp är väl ändå det trista vädret. Sol, var tog du vägen? D.s

Dina ord brinner, mitt allt du vinner.




Solskenspromenad och typografi.







Idag traskade jag iväg till skolan för att sammanställa frågor och tillbringa lite tid i datasalen. Men icke. Det är uppenbarligen studiedag idag och skolan var därmed stängd (borde verkligen anteckna såna saker i förväg).
Därmed fick jag traska hem igen, men vilket inte gjorde något eftersom vädret idag har visat sig från en av sina finare sidor.

Jag fick i alla fall plugga lite typografi hemma vid köksbordet med en kopp te istället, inte så dumt det heller.

En liten god överraskning.








Häromdagen när jag kom hem från skolan klev jag in i en väldigt mysig lägenhet med tända ljus, fina toner av musik och en doft av mat. Anton hade gjort överraskningsmiddag! En rätt tagen ur en fransk kokbok blev det. Lax med purjolök i folie och hasselbackspotatis och god sallad till.

Så himla fint att komma hem efter att varit i skolan länge och vara beredd på att trött göra pasta med något, snabbt, snabbt bara för att man är så hungrig. Istället så kommer man hem till en fin och underbart god middag med det bästa sällskapet. Tack fina Anton, puss! <3

Färgfyrverkeri.



Lite så här såg jag ut en dag när solen sken utanför, plusgraderna kröp närmare och skolan började igen. Ballongerna efter Stellas födelsedagskalas fick vara med på bild och agera färgfyrverkeri.

Den stickade tröjan kommer från H&M, kjolen från Gina Tricot och strumpbyxorna även de från H&M.

RSS 2.0