Krasslig.Jag försöker bota mig med vitlök. Och té. Massor av té.

Jag hoppas att ni mår bättre där ute i vinterrusket, om inte, krya på er!

 


Samhällskunskap och en blodapelsin.

Tjoooosan.

Idag har det pratats ideologier i skolan. Och såklart massor annat, men det var jag inte lika koncentrerad på. Det här fick mig att flaxa med armen i luften mest hela tiden. Jag vet inte riktigt varför, men det var himla kul. Samhällskunskap var annars ett av mina värsta ämnen förr. Nu är det plötsligt kul. Och det är ju bra det.

Mitt egetsmyckade linne fick åka på idag. Sedan med stickat ovanpå.Och nytvättat fluffhår.Dagens lunch!Eftersom jag åt sallad så fanns det plats för efterrätt. Turkisk youghurt med blodapelsin och äpple. Det tackade inte smaklökarna nej till.

Ha det gott!

 


Idag längtar jag efter...

... att ligga på sommargräset i hästarnas hage och kika upp på himlen.... att stanna var femte minut på promenaden för att äta söta körsbär.... att borra ner fötterna bland klövern.... att gå på funderarturer för sig själv på sommarvänliga vägar.... att försöka räkna ut hur många blomsorter man ser, för att efter ett tag tappa räkningen.

Hårklippningen.

Tjosan!

Mitt hår har klippts idag. Inte mycket men åh vilken förändring det är för mig ändå. De slitna topparna är borta och det ser ut som en frisyr. Min kära vän Stella har klippt mig (blivande frisör) och jag blev så nöjd! Jag har inte klippt mig hos en frisör på... vad blir det.... 3 år? Min frisörbesökarlista är inte lång. Den består bara av ett tillfälle. Jaa, två nu då. Men jag får helt enkelt utöka den.

På tal om något helt annat så har jag börjat att se på serien Rome. Den som rullade på tvn ett tag. Riktigt bra serie må jag säga. Eftersom jag är en riktig serienörd känns det som om jag alltid behöver någon serie att följa. Sex and the city (SATC), Friends, Scrubs, Top Model, That’s 70’s show mfl. Utan en serie måste jag ha en bok att läsa. Jag är nog lite rastlös av mig antar jag.

 

Nu blev håret till en frisyr!

 

Försökte mig på att spela Antons GTA idag. Gick inget vidare.En Hawaii fick bli dagens middag. Mums.Lite läxläsning blev det idag med. Odysséen och Illiaden - dåtidens dokusåpor.

Nu ska jag lyssna på lite härlig musik och sörpla kaffe.

Ni får ha en superfin fredag!


Latmask.

Tjingeling!

Idag började skolan. Jag var inte överdrivet förtjust. Om man har varit ledig i en månad som jag, så vill man gärna ha en vecka frihet till. Eller två. Men väl där var det kul! Att träffa nya människor är alltid trevligt.

Just nu sitter jag och drömmer om klänningar. Det skulle vara trevligt om man kunde sy... Då skulle jag sy den här drömmen.

Nu ska jag mysa i soffan med en tidning innan jag går och lägger mig.

Ha en trevlig kväll!

 


Finfint.Från H&M Home katalogen -10.

Om jag själv får välja.

Om jag själv får välja skulle vintern vara kort. Sisodär från december till slutet av februari. Våren skulle börja i mars och fortsätta enda till junis slut. Sedan skulle det vara sommar till augusti eller mitten av september. Hösten skulle vara enda till november. Vintern skulle bli kort.

Om jag själv får välja skulle jag varje tisdag befinna mig på en parkbänk i Paris. Vid bänken skulle det finnas en å med massor av guldfiskar i, som inte skulle bli uppätna av fåglarna. Vid bänken skulle det finnas små körsbärsträd med rosa och vita blommor och i trädens kronor skulle små gula fåglar sitta och kvittra med varandra. En bit ifrån bänken skulle ett café ligga. Cafét spelar jazz hela dagarna och ibland tar ägaren till cafét fram sin egna saxofon och spelar för gästerna i kvällssolen. Alla skulle vara tysta medan han spelade men efter att han avslutat sitt framförande skulle alla brista ut i skratt och applåder.

På den där bänken skulle jag sitta och njuta av min klubba som jag köpt av tanten längre ner på gatan. Hon som har haft sin godisbutik så länge som någon kan minnas.
Medan jag skulle sitta på den där bänken skulle solen värma mig, vinden leka med mina lockar och tårna viftas.


Äppelefterrätt.

Jag har läst någonstans att fransmännen alltid äter efterrätt när de har ätit middag. Då är det ju skönt att veta att man inte är ensam med att tycka att efterrätt borde ätas varje dag. Om man är en sötsaksälskare är ju efterrätter magiskt!

Detta var min efterrätt idag:

 

Skär äpplen tunt och lägg dem i ett ugnsfat.

Riv vit choklad över.In i ugnen med dem och efter en stund är de färdiga att avnjutas! Med lite glass blir det extra gott.

Cupcakes och en misslyckad glasyr.

Hej hallå!

Idag har jag gjort cupcakes. Jag har följt det här receptet, dock inte fyllningen utan bara "basen".

 

Detta är vad jag använde mig av.Smälta smör.I med ägg och socker i en skål...... och blanda sen.I med mjölk och smör och vispa tills det blir puffigt.Rör mjöl och bakpulver tillsammans i en annan skål.Häll sedan i det i smeten.I med massor vaniljsocker om man vill det. Jag vill.Och så kokos!I med smeten i formarna.

Tadaa! En liten cupcake. Jag försökte mig på att göra glasyr, vilket inte blev någon vidare succé. Jag får lära mig det till nästa gång för det skulle vara så tjusigt att ha på.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

 

 


Party och minusgrader.

Hallå på er!

Det är party på gång. Basse och Annika kommer snart sedan drar peppandet igång.

 

Dagen kickas igång med toast.Obligatoriskt till frukosten: tända ljus.Solen vill inte riktigt kika fram helt i de här minusgraderna. Jag förstår helt och fullt.

Ha en förtjusande dag!


Frusna kinder och arga män.

Hallå på er!

Idag har en stor del av dagen spenderats framför tvn. Jag vet, det är inte nyttigt. Favoriten Mad Men har rullat i timmar och jag kan knappt slita mig. Kläderna förtrollar mig! Kvinnornas stil, klänningar och öga för detaljer är magnifik. Annars har det inte hänt speciellt mycket idag kan jag påstå. Att slå läger vid tvn gör att timmarna rusar iväg.

Jag har nyss varit ute på en promenad vid ån. Vintern är bitterljuv. Kylan är hemsk men samtidigt underbar. Jag älskar när den biter tag i kinderna och gör dem rosiga, men ogillar när den kramar om benen så att man knappt kan röra dem.

Jag är så sötsugen så det inte är klokt. Jag tror jag ska ta mig och baka något. Får se vad det kan hittas på.

Ha en trevlig kväll!

 

 

 


RSS 2.0